AnderAdvies

“Een goede gespreksleider vormt de basis voor het resultaat.”

Voorzitter bewonersorganisatie
| 3 van 4 | Nieuwsbrief november 2018

De mens achter de collega: leden van een nieuw college van b en w maken intensief kennis met elkaar

Wil jij de kennismakingsdag van ons nieuwe college van b en w begeleiden? Niet alleen zijn er nieuwe wethouders benoemd die elkaar nog niet kennen, als college willen we ook werken voor de hele raad. We willen graag kennismaken met de mens achter de collega. En vooruitblikken op onze samenwerking.

Met deze vragen ging Frans Romkes op een mooie lentedag een de slag met het nieuwe college van b en w en de gemeentesecretaris. Vol verwondering luisterden ze naar elkaars verhalen. Over wat ze meenamen uit hun jeugd en welke invloed dat vandaag nog heeft. Wat het leven hen bracht en welke keuzen ze maakten.

Daarna kwamen nog veel onderwerpen ter sprake die verdieping gaven aan de kennismaking. Zoals de idealen die ieder heeft bij het wethouderschap, de hekel aan ontwijkend of dominant gedrag en ook ieders dromen over de (persoonlijke) toekomst.

In het gesprek over de samenwerking maakte het college meteen praktische afspraken. Over het informeren van elkaar, ieders bewegingsruimte en de omgang met burgers en de ambtelijke organisatie. Vol energie sloot het college daarna de eerste gezamenlijke werkdag af. Met die energie kan het team volop aan het werk.

Reageer op dit artikel

AnderAdvies consultancy / coaching / mediation | 06 51964842 | frans.romkes@anderadvies.nl