VrijdagAnders

“Bij VrijdagAnders vind ik voorbeelden van ongewone interventies.”

Programmamanager gemeente

Wat beweegt u in uw werk?

Het is vrijdag 11 december 2009. Negen deelnemers maken vandaag VrijdagAnders. Verschillende mensen en verschillende werelden ontmoeten elkaar. De theaterdirecteur gaat in gesprek met de marketingstrateeg. De HR-director van een farmaceutisch bedrijf ontmoet zijn HR-collega van een gemeente en een expert in projecten. En de zelfstandige begeleidingskundige luistert naar de directeur van een woningcorporatie.

Wat beweegt u in uw werk? Dat is het verbindende thema van vanochtend. Bij ieders verhaal komen steeds nieuwe vragen en inzichten ter sprake:

  • Hoe komt het dat ik…?
  • Waardoor heb ik om de paar jaar nodig dat…?
  • Ben ik nu echt de enige die zich opwindt, als…?
  • Wat zorgt ervoor dat…?

Precies voor dit soort vragen is Management Drives ontwikkeld. Een assessment-test die betrouwbaar en integraal meet wat u beweegt in het werk en hoe u zich verder kunt ontplooien. Wilt u bijvoorbeeld resultaten boeken, structuur bieden, mensen verbinden of tempo maken? Wat betekent dat voor uw kijken, denken en doen? En wat geeft of kost u energie?  Management Drives brengt die drijfveren van mensen overzichtelijk in beeld. In een vrolijk gekleurd profiel.

De deelnemers van VrijdagAnders vertegenwoordigen niet alleen verschillende werelden, samen vormen ze ook een bontgekleurd palet. Geel, oranje en groen, met een beetje rood, blauw en paars. Dat zijn de kleuren die vanochtend worden bekend, herkend, onderzocht en besproken. De deelnemers vertellen over hun persoonlijke Management Drivesprofiel. Wat herkennen ze van zichzelf, uit ervaring en uit andere testen? En wat zijn nieuwe inzichten en ontdekkingen:

  • “In mijn profiel herken ik mijn gerichtheid op mensen en mijn werkwijze die is gebaseerd op gevoel.”
  • “Als ondernemer herken ik mijn sterke focus op het leveren van prestaties. Maar in mijn omgang met klanten moet ik juist tactvol zijn. Met dit profiel in de hand zie ik beter dan ooit tevoren de verbinding daartussen.”
  • “Uit andere testen kende ik mijn gerichtheid op resultaat en procedures. Maar dit profiel doet ook recht aan mijn denken in grote lijnen en concepten.”

Frans Romkes neemt de deelnemers mee in het denkmodel achter Management Drives. In zijn presentatie staat hij stil bij de zes drijfveren, de bijbehorende kleuren en het kenmerkende gedrag en geeft hij voorbeelden van uiteenlopende drijfveerpatronen. U kunt zijn presentatie hier downloaden door te klikken op deze link: VrijdagAnders_presentatie_Management_Drives_11_december_2009.pdf

Aan het einde van de bijeenkomst staan we zoals altijd nog even stil bij de resultaten. Hoe gaan de deelnemers ze toepassen in de praktijk?” Een paar antwoorden:

  • “Ik ben me veel sterker bewust geworden van de gekleurde bril waardoor ik altijd naar mensen kijk. Ik ga welbewust ook anders gekleurde brillen opzetten.”
  • “Ik zie veel toepassingsmogelijkheden voor Management Drives bij werving en selectie.”
  • “Ik ga Management Drives gebruiken om mijn medewerkers en mijzelf anders te leren kijken naar ons team.”

             

foto’s: Beno Munneke

VrijdagAnders is onderdeel van AnderAdvies consultancy / coaching / mediation | 06 51964842 | frans.romkes@anderadvies.nl