VrijdagAnders

“Ik ben op zoek naar inspiratie. Daarom kom ik naar VrijdagAnders.”

Manager zorginstelling

Communiceren in 3D

vrijdag 23 september 2011
Communiceren in 3D, dat is het motto van VrijdagAnders op 23 september 2011. Hoe wil ik dat mijn medewerkers of mijn klanten mij zien? Dat is de verbindende vraag, waarmee tien deelnemers aan de slag gaan.


Wie ben ik en waar sta ik voor? Voor wie werk ik? En wat levert dat mijn klanten of medewerkers op? Vragen waarop met woorden alleen niet zo eenvoudig een antwoord is te geven.


Hoe dat komt? “We communiceren nu eenmaal in 3D”, vertelt Flip Aartsen. “Zien, horen, beweging en sfeer zijn daarbij de trefwoorden. Dus is een weergave in 3D ook het meest realistisch.” Met een trefzeker geproduceerd Polygoonjournaal onderstreept hij zijn woorden.


In het journaal zetten Flip Aartsen, Joris Beulink en Michel Krot de toon van de dag. Met vakmanschap, humor en passie begeleiden de drie acteurs de deelnemers bij het voorbereiden en maken van een promotiefilmpje op maat. Toegesneden op ieders unieke persoonlijkheid, bezieling en kwaliteiten.


Op deze zonnige herfstdag vormt landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen het ideale decor voor een levendige filmset. Op een bankje aan de voet van een dikke boom oefent een deelneemster hoe ze haar verhaal gaat verbeelden. Dertig meter verderop voeren mensen een geanimeerd gesprek over het kernachtig uitdragen van hun boodschap. Kort en krachtig, authentiek, met weinig woorden en met des te meer sfeer. Weer een andere deelnemer laat zich filmen terwijl ze het landgoed overziet. De bomen, de bloemen en het water, ze symboliseren de ruimte die haar inspireert.


Op de filmset lijkt het ritme van de buitenwereld even stil te staan. Nadat we met elkaar wat fragmenten van het ruwe filmmateriaal bekijken, is het plotseling 14.00 uur. De hoogste tijd voor de afsluitende lunch. Het filmmateriaal van vandaag wordt bewerkt tot een gebruiksklaar resultaat voor elke deelnemer. Een eigen promotiefilmpje voor website of bedrijfsbijeenkomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto’s: Beno Munneke

VrijdagAnders is onderdeel van AnderAdvies consultancy / coaching / mediation | 06 51964842 | frans.romkes@anderadvies.nl