AnderAdvies

“Door jouw vragen en reacties kijk ik na dit gesprek al anders naar mijn situatie en mijn toekomstplannen.”

Gemeentesecretaris

Frans Romkes

Ik ben eigenaar-directeur van AnderAdvies. Sinds 1997 voer ik als consultant, coach, procesbegeleider, dagvoorzitter en mediator opdrachten uit voor woningcorporaties, overheden (gemeenten), zorginstellingen en andere organisaties. Vanaf 2003 ben ik zelfstandig ondernemer.

Mijn werkwijze


Een opdracht begint altijd met een goed gesprek over de vragen, wensen en doelen van de klant. Die staan centraal in alle fasen van een traject.

Als begeleider creëer ik een klimaat van vertrouwen, waarin betrokkenen de kern der dingen ter sprake kunnen brengen. Die kern gaat vaak schuil achter wat wel zichtbaar is: de inhoud waartoe het gesprek zich meestal beperkt. Om die kern op het spoor te komen, luister ik onbevangen en scherp, vraag ik door en vat ik samen, orden, spiegel, confronteer en ondersteun ik. Zo maak ik de dingen die schuilgaan achter de inhoud bespreekbaar, zoals opvattingen, oordelen, belangen, waarden, normen en de kwaliteit van samenwerking tussen mensen in de organisatie.

Ik daag de betrokkenen daarbij uit hun verantwoordelijkheid te nemen, de dialoog aan te gaan met elkaar en op die manier zelf nieuwe, verrassende, bruikbare en duurzame antwoorden, oplossingen en wegen te vinden.

Mijn stijl en ervaring


Ik werk vanuit en verbind verscheidene theoretische en methodische invalshoeken. Ik ben sociaal pedagoog, master-practitioner NLP en mediator. Ik heb 36 jaar werkervaring bij de lokale overheid, in het hoger onderwijs en als organisatieadviseur en coach.

AnderAdvies consultancy / coaching / mediation | 06 51964842 | frans.romkes@anderadvies.nl